Från och med klockan 14 på fredagen är det möjligt att förhandsbeställa tredje generationens Iphone SE från Apple Store och andra återförsäljare.

Senaste nytt är att det nu står klart att den nya modellen har 4 gigabyte arbetsminne, vilket kan jämföras med 3 gigabyte i föregångaren.

Mer minne är positivt för krävande appar, till exempel sådana som används för bild- och videoredigering.

Annars är den största nyheten 5g-stöd, något som många användare har efterfrågat.

På insidan har den gamla A13-processorn ersatts med sexkärniga A15 Bionic, något som ger betydligt mer kraft jämfört med den tidigare modellen. Enligt Apples egna uppgifter är den nya processorn 1,8 gånger snabbare än den gamla.

Vad gäller kamerorna erbjuds bland annat en vidvinkelkamera med 12 megapixlar, samt stöd för Smart HDR 4, fotografiska stilar, Deep Fusion och porträttläge.

En annan nyhet är att glaset ska vara tåligare, med andra ord ska risken för en sprucken skärm vara mindre än tidigare.

När det kommer till utseendet tycks det inte vara tal om någon större skillnad jämfört med dagens modell. Färgerna vi kan välja mellan den här gången är midnatt (mörkblått), stjärnglans (vitt) och rött.

Lagringsalternativen är 64, 128 och 256 gigabyte och vad gäller batteritiden sägs den vara längre jämfört med föregångaren.

Den nya modellen är snäppet dyrare än den tidigare och här i Sverige börjar priserna på 5 695 kronor för modellen på 64 gigabyte.