Eve Systems, tidigare känt som Elgato, har i dag helt gått över till att tillverka smarta hem-produkter med fokus på Apples Homekit.

I maj ska företaget börja sälja Eve Cam, den första övervakningskameran som uteslutande fungerar med Homekit. Som en del av förberedelserna inför det har företaget nu släppt en stor uppdatering av sin Eve for Homekit-app.

Version 4.2 av appen har kraftigt utökat stöd för just övervakningskameror. Tidigare kunde du ta en titt på videon från kameror med Homekit-stöd i appens snabböversikt, men nu kan du placera kameror i sina respektive rum samtidigt som du enkelt kan visa alla kameror samtidigt genom att sortera efter typ av tillbehör.

Ett nytt helskärmsläge för kameror gör det enkelt att ställa in ljudvolym och har fått stöd för att även skicka ljud till kameror som har den funktionen.

En annan nyhet är Icloud-synkronisering så alla dina inställningar hänger med till andra enheter där du är inloggad på samma Icloud-konto. Ipad kan ha separata inställningar från Iphone, för att bättre utnyttja den betydligt större skärmen.