9 to 5 Mac har hittat en ny intressant nyhet i den interna version av IOS 14 som sajten tidigare i år kom över. Det handlar om ett utvecklingsgränssnitt (api) kallat Clips som är kopplat till vad som händer när någon skannar en qr-kod eller klickar på en länk till en app.

I dag öppnar sådana länkar appen om du redan har den, eller förhandsvisningen på App Store i Safari. Med Clips kommer du kunna få en aktiv förhandsvisning av appens gränssnitt, utan att behöva ladda ner hela appen och även om appen kostar pengar.

Utvecklare kommer kunna aktivera Clips genom att specificera delar av appen som ska kunna hämtas till förhandsvisningar. 9 to 5 Mac har ingen information om hur mycket det kan röra sig om, men vi antar att Apple kommer sätta ett lågt tak på hur mycket data som kan hämtas så att användare inte måste vänta på att ladda förhandsvisningarna. En app med huvudsakligen kodgenererade gränssnittselement kan därmed förmodligen visa en större del av sitt gränssnitt än till exempel ett spel.

Clips är kopplat direkt till en qr-kodläsare. Om du skannar en kod kommer appförhandsvisningen visas direkt i ett kort på skärmen utan att öppna någon app.