Enligt en ny reportagebok från Alex Kontrowitz på Buzzfeed News råder ett konstant kaos på Apples IS&T-grupp. IS&T står för information systems and technology. Det är den interna it-organisationen på många större företag, och utvecklar exempelvis interna säljsystem.

– Hela organisationen är som en mardröm från Game of Thrones, säger en tidigare Apple-anställd som jobbade mycket med gruppen, i en intervju.

Nästan hela organisationen består av inhyrd personal från konkurrerande it-konsulter, som konstant slåss om vem som ska få olika kontrakt, påstår Archana Sabapathy som har arbetat i gruppen i två omgångar.

– Det är allt de bryr sig om, inte om själva arbetet, vad de leverar, hur hårt de anstränger sig eller hur duktiga de är.

I ett svar på frågesajten Quora skriver en tidigare anställd att kodkvaliteten som produceras inom avdelningen är så dålig att den ”inte går att skilja från vad någon som kommer direkt från gymnasiet skulle skriva”, och en annan heltidsanställd som talat med Alex Kontrowitz bekräftar den bilden.