Teknikföretagen kraftsamlar och räcker ut hjälpande händer i coronakrisen. Ett av dem är Apple, som i mars donerade flera miljoner ansiktsmasker till den hårt kämpande sjukvården. Men företaget stannar inte där. under söndagen publicerade Apple-vd:n Tim Cook en videouppdatering på Twitter, där han berättar mer om hjälpinsatserna.

Tim Cook meddelar att Apple nu samlat ihop över 20 miljoner ansiktsmasker från sina tillverkningskedjor, som ska "doneras till de med störst behov". Företaget har nu också sjösatt ett initiativ, involverandes många olika avdelningar, för att designa, producera och leverera skyddsvisir direkt till sjukvården.

"Vår första leverans gick till Kaiser Hospital Facilities i Santa Clara-regionen nu i veckan. Responsen från läkarna var väldigt positiv", säger Tim Cook i videon.

Apples mål är nu att leverera drygt en miljon skyddsvisir i veckan. För närvarande riktas hjälpinsatserna mot USA, men Tim Cook hoppas att Apple snart kan bredda initiativet till att omfatta andra delar av världen.