I går rapporterade vi om flera säkerhetsbrister och märkligheter i Zooms Mac-klient. Mindre än 48 timmar efter att Felix Seele gjorde den första upptäckten har företaget släppt en uppdatering som fixar samtliga problem som han och Patrick Wardle uppmärksammade.

Installationsprogrammet för Zoom har gjorts om från grunden och följer nu det normala tillvägagångssättet där användaren måste klicka sig igenom flera steg och godkänna installationen med adminlösen även om kontot är ett adminkonto.

Borta är också de skript som tidigare lämnade programmet sårbart för en attack som kunde ge root-behörighet, och programmet kan inte längre utnyttjas för att komma åt kamera och mikrofon genom att byta ut kodbibliotek.

Uppdateringen är en del av en vändning från Zoom som under de närmaste månaderna ska fokusera på säkerhet och integritet. Utvecklingen av nya funktioner har stoppats tills vidare och alla resurser ska gå till att säkra upp tjänsten, skriver företagets vd Eric Yuan i ett blogginlägg. Företaget ska även hyra in "white hat"-hackare för att hitta kvarvarande säkerhetsbrister och fixa dem.