Safari har, precis som de flesta webbläsare, en autofyllfunktion som kan hjälpa dig fylla i inte bara användarnamn och lösenord utan en massa annat också. Med sina standardinställningar sparar programmet nästan allt du fyller i och föreslår det du senast skrev in när du besöker sajten igen och markerar en textruta.

Det här kan vara väldigt praktiskt för sådant du kan behöva göra ganska ofta och alltid använder samma text. Förutom lösenord kan det till exempel handla om kundnummer, namn och telefonnummer. Du kan också ha nytta av det när du spårar försändelser. Kolli-id:n är ofta långa och att slippa skriva in det senast ifyllda igen om du ska kolla var ett paket är en gång till är praktiskt.

Men det kan också vara irriterande på sajter där du inte normalt vill ha samma text varje gång. Då är förslagen bara i vägen.

På IOS

Safari har flera inställningar du kan göra per sajt, men autofyll är tyvärr fortfarande inte en av dem. Vill du stänga av funktionen måste du alltså göra det i hela programmet samtidigt. På Mac gör du det i programmets inställningar, under fliken Autofyll. På IOS finns en inställning för att använda, eller inte använda, kontaktinformation. Den hittar du i Inställningar -> Safari -> Autofyll.

På Mac

Vad du däremot kan göra för enskilda sajter på Mac är att ta bort redan lagrad information. Öppna Autofyll-fliken i inställningarna och klicka på Redigera till höger om Andra formulär. Här hittar du en lång lista över sajter för vilka Safari har sparat text i olika textrutor.

Du kan leta upp och ta bort de sparade uppgifterna för en enskild webbplats, eller tömma hela listan för att nollställa funktionen och börja om.