Senast Apple uppdaterade designen på Imac var 2013 och många användare blev besvikna när företaget återigen släppte en uppdatering som enbart bytte till nyare komponenter 2019.

Även om Apple säljer betydligt fler bärbara Macar är det svårt att överdriva betydelsen av Imac och hur ikonisk datorn är. Vilket formspråk kommer Apple välja när en uppdaterad design väl kommer?

Vi har sett en del koncept tidigare, men de båda designerna Viktor Kádár och Patrik Borgatai har tagit fram ett riktigt intressant koncept.

Duon går inte till några överdrifter utan baserar sin design på nuvarande Imac, men med en mer industriell look. Framför allt har de valt att låna designen på stativet från Pro Display XDR. Eftersom det riktiga stativet är vansinnigt dyrt har de förenklat gångjärnen och annat så att det ska gå att bygga betydligt billigare.

Kanterna längs skärmen har naturligtvis krympt, och luftventilerna på undersidan har vuxit rejält, men kvar är den lite bulliga baksidan som rymmer processor och annat. Det är helt enkelt svårt att hitta en design som är bättre på att gömma undan interna komponenter.

Vad tycker du, ser konceptet ut som något Apple skulle kunna lansera?