Uppdatering (2020-03-23):

Förra veckan valde Apple att sätta en gräns för hur många exemplar som kunderna får lov att köpa, detta för att se till att det inte uppstår en brist på populära produkter som Iphone 11, Ipad Pro och Macbook Air.

Nu rapporterar emellertid Macrumors att begränsningarna har slopats i samtliga länder utom Kina, något som tyder på att det inte längre finns några större produktionsproblem hos Apples underleverantörer.

Virusutbrottet kommer med all sannolikhet att innebära kraftigt minskad försäljning för Apple, så risken för att det ska bli brist på företagets produkter får nog bedömas som väldigt låg i dagsläget.

Uppdatering (2020-03-20):

Nu står det klart att Apple väljer att införa köpbegränsningar i fler länder, däribland Sverige och USA.

Kunderna får därmed köpa max fem exemplar av Macbook Air eller Mac Mini åt gången, medan det för nya Ipad Pro gäller maximalt två köp per modell.

Maximalt två köp åt gången gäller även för Iphone 11, Iphone 11 Pro, Iphone 11 Pro Max, Iphone XR, Iphone 8 och Iphone 8 Plus.

För Sveriges del syns begränsningarna först när du beger dig till kassan i Apples nätbutik.

Tidigare (2020-03-19):

Macrumors uppmärksammar att Apple har valt att sätta en gräns för hur många exemplar kunderna får köpa av nya Ipad Pro, Macbook Air och Mac Mini i flera länder, däribland Kina, Hongkong, Taiwan och Singapore.

Troligtvis har begränsningen att göra med det långa produktionsstoppet hos Foxconn och andra underleverantörer, men det kan även bero på att Apple vill minska den så kallade gråhandeln.

I sammanhanget bör det påpekas att det inte finns några liknande begränsningar i Europa eller Nordamerika, i alla fall inte än så länge.

Apple iPad Pro 12.9" 256GB (3rd Generation) Pris vid test: 11990 kr.

Bästa pris just nu: 11199 kr