Användare av Apple Watch kan se fram emot en lång rad nya funktioner i Watch OS 7, åtminstone om vi får lov att tro sajten 9to5Mac.

Utöver möjligheten att mäta syrenivåer i blodet kommer Apple äntligen att lägga till funktioner som ska hjälpa oss att hålla koll på vår sömn. Därmed minskar behovet av att ladda ner den sortens appar från App Store.

Vi bjuds även på flera nya urtavlor, däribland Infograph Pro som har en inbyggd tachymeter, vilket bland annat gör det möjligt att mäta hastigheten till ett objekt som rör sig med konstant fart. En annan ny urtavla heter International och visar flaggor från olika länder.

Det ska dessutom bli möjligt att skapa egna urtavlor som till exempel visar bilder från bildbiblioteket och den som vill kommer även att kunna dela med sig av sina urtavlor till andra användare.

Vidare ska det bli enklare för barn att använda sig av Apple Watch, bland annat genom att föräldrar får möjlighet att koppla flera klockor till samma Iphone. En ny funktion som kallas för Schooltime ska göra det möjligt att ställa in vilka appar som får lov att användas på skoltid, detta för att klockan inte ska störa undervisningen.

Den skarpa versionen av Watch OS 7 kommer med all sannolikhet att släppas någon gång under hösten.

Apple Watch Series 5 44mm Aluminium with Sport Band

Bästa pris just nu: 4890 kr