Trött på Iphones begränsningar, men gillar Apples hårdvara? Till skillnad från på Mac där du enkelt kan byta till Windows eller Linux och glatt ignorera Mac OS är Iphone och Ipad hårt låsta till IOS och du kan inte ens välja att installera en äldre version.

Men vad sägs om att köra Android istället? Det tycker utvecklarna på Corellium är en intressant idé, och har därför dragit igång utvecklingen av en version av Android (och Linux på köpet) som kan köra på Apples mobiler, kallat Project Sandcastle.

Projektet utnyttjar Checkra1n-jailbreaket för att komma åt telefonens bootloader (den grundläggande mjukvara som kör igång operativsystemet) och kan i teorin därför fungera på modeller från Iphone 5S till Iphone X.

En betaversion av både Android och Linux har släppts men kan bara installeras på Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och fungerar bara delvis. Funktioner som gpu, ljud, bluetooth, kameran och allt som rör mobilnätet fungerar fortfarande inte, och med tanke på att utvecklarna måste bygga nya drivrutiner för till exempel Apples egenutvecklade grafikkretsar lär det dröja länge om det någonsin blir av.

Vi behöver knappast påpeka att du tar en risk med din Iphone om du installerar Project Sandcastle, och att den som är sugen på att se hur det fungerar gör bäst i att göra det på en extratelefon.