The Washington Post uppmärksammar att Apple har dömts att betala ytterligare 113 miljoner dollar (motsvarande en miljard kronor) i skadestånd gällande den uppmärksammade skandalen som fått namnet ”Batterygate” i media.

I korthet handlade Batterygate om att Apple medvetet gjorde äldre mobiltelefoner långsammare, detta utan att informera kunderna. Syftet med ändringen var enligt Apple att förhindra att enheterna stängdes av i förtid på grund av slitna batterier, men det var inte en förklaring som accepterades av alla.

Så sent som i våras valde Apple att ingå en förlikning i målet, detta efter ha fått en gruppstämning på halsen. Den gången slutade det med att företaget erbjöd 25 dollar till drabbade amerikaner, vilket innebär en totalkostnad på 500 miljoner dollar (motsvarande 4,3 miljarder kronor).

Apple har sedan tidigare bett om ursäkt för incidenten och under 2018 erbjöd man ersättningsbatterier till rabatterat pris. Dessutom har man gjort det möjligt för IOS-användare att själva bestämma vad som ska ske när batteriet är slitet.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 11790 kr.

Bästa pris just nu: 8490 kr