Under onsdagen hölls Apples årsstämma i Steve Jobs Theater och som vanligt fick företagets ledning svara på diverse frågor från aktieägare på plats.

Föga förvånande kom coronaviruset på tal och Tim Cook beskrev situationen som ”hyfsat dynamisk” och en ”utmaning”. Dessutom upprepades att den främsta prioriteringen är hälsan och säkerheten hos de anställda.

Vad gäller miljöfrågan konstaterades att Apple har som mål att ”skapa produkter utan att ta någonting från jorden”, med andra ord ska företagets prylar enbart baseras på material som har återvunnits på sikt.

Vidare bekräftade Tim Cook uppgiften om att Apple Store ska lanseras i Indien. Nätbutiken kommer i år, medan den första fysiska butiken öppnas nästa år.

Mjukvaruchefen Craig Federighi lovade å sin sida att satsa rejält på Ipad OS, detta efter klagomål om att Apples mjukvara inte håller jämna steg med hårdvaran.

En av de mer udda frågorna var varför Apple inte var med och bjöd på det speciella återföreningsavsnittet av Vänner som kommer att sändas på HBO Max i maj. Svaret var kort och gott att Apple TV Plus handlar om originalprogram, inte om repriser.

Ett mer utförligt sammandrag av nyheterna från årsstämman finns att läsa på Macrumors.

Apple iPad Pro 12.9" 256GB (3rd Generation) Pris vid test: 12764 kr.

Bästa pris just nu: 13790 kr