Med anledning av det omfattande virusutbrottet i Kina väljer Apple nu att skriva ner sin prognos gällande försäljningen under innevarande kvartal. Den tidigare prognosen talade om en omsättning på mellan 63 och 67 miljarder dollar, men de siffrorna är alltså inte längre aktuella.

I ett pressmeddelande bekräftar Apple att det kan bli brist på Iphone i stora delar av världen på grund av det långa produktionsstoppet. Fabrikerna har nu slagit upp sina portar på nytt, men det tar längre tid än väntat att nå full kapacitet igen. Dessutom får vi veta att försäljningen i Kina har minskat rejält på grund av oron för viruset, men det borde inte komma som någon större nyhet för er som hängt med i nyhetsrapporteringen.

Vidare skriver Apple att man prioriterar de anställdas hälsa och säkerhet, samt att man kommer att donera ännu mer pengar i syfte att bekämpa spridningen av Covid-19.

Apple är enligt amerikansk lag tvungen att ge rättvisande prognoser om den ekonomiska utvecklingen. Senast företaget skrev ner en prognos fick man fyra stämningar på halsen av missnöjda aktieägare.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 11890 kr.

Bästa pris just nu: 10450 kr