John Siracusa är en välbekant figur i Mackretsar. Under många år recenserade han nya versioner av Mac OS X (senare OS X och numera Mac OS) på Ars Technica, några av de mest djuplodande testerna i branschen. Sedan några år tillbaka driver han podden Accidental Tech Podcast med Casey Liss och Marco Arment.

Nu har han släppt två egna Macprogram på Mac App Store, utvecklade med Swift UI och därför enbart för Mac OS 10.15 och senare. Båda kommer ur behovet att ersätta det gamla programmet Dragthing som inte har 64-bitarsstöd och därför slutade fungera i Catalina.

Front and Center gör att systemet får tillbaka det gamla beteendet som fanns på klassiska Mac OS-tiden när du klickar på ett fönster: alla det programmets fönster hamnar längst fram, istället för bara just det fönster du klickade på. Shift-klicka för att göra på det ”vanliga” sättet istället.

I programmets inställningar kan du byta till det omvända beteendet, vilket också kan hjälpa de som föredrar Mac OS normala beteende men ibland vill visa alla fönster.

Switchglass är ett litet Dock-liknande fönster som visar alla öppna program och hjälper dig växla mellan program och deras fönster, utan alla andra funktioner som kan störa i Dock. Har du flera skärmar kan du placera Switchglass-menyn på olika platser på varje skärm.