Senaste uppdatering 2020-02-21

Uppgifter: “Airpods Pro Lite” närmar sig produktion

Enligt industrikällor till Digitimes så har Apples försörjningskedja för den nya hörlursmodellen “Airpods Pro Lite” fått ny taiwanesisk leverantör, USI. Något som pekar på att produktionen av de nya hörlurarna drar sig allt närmare.

På grund av säkerhetsarbetet kring coronaviruset förväntas produktionen dock inte dra igång under andra kvartalet av 2020 som det tidigare var tänkt. Lanseringen av de nya hörlurarna lär därmed också flyttas fram till senare under 2020.


Uppdatering 2020-02-12

Uppgifter: Ny modell av Airpods Pro är på gång

I oktober lanserades Airpods Pro och de trådlösa hörlurarna har enligt de amerikanska analysföretagen sålt som smör i solsken. Därför är det kanske inte särskilt förvånande att det nu kommer uppgifter om att en ny modell är under utveckling.

Taiwanesiska Digitimes kallar den nya modellen för ”Airpods Pro Lite”, vilket signalerar att det rör sig om en något billigare variant med färre funktioner. Exakt vad som skiljer denna modell från vanliga Airpods framgår emellertid inte av rapporten.

Det bör i sammanhanget påpekas att även om Digitimes har täta kontakter med Apples underleverantörer har man fått många detaljer om bakfoten under årens lopp. Med andra ord lär den nya modellen inte få namnet ”Airpods Pro Lite” i slutändan.

Enligt Digitimes är även nya modeller av Ipad, Imac och Apple Watch under utveckling, något som är i linje med tidigare rykten.