På onsdagens Apple-event visade Tim Cook och kompani upp andra generationens Airpods Pro.

En anledning till att uppgradera är att de nya trådlösa lurarna ska ha bättre passform än de tidigare, detta tack vare en ny silikontopp som passar små öron. Därmed finns storlekarna XS, S, M och L att välja mellan.

Silikontoppar
Silikontopparna du har att välja mellan.

Tack vare det nya H2-chippet har den aktiva brusreduceringen förbättrats rejält, något som bland annat innebär att störande ljud från byggarbeten och liknande reduceras till ett minimum.

Nya H2-chippet
Nya H2-chippet ger en rad förbättringar.

Dessutom har Apple förbättrat det rumsliga ljudet och gjort det möjligt att justera volymen med hjälp av en svepande gest uppåt eller nedåt på skaftet.

Däremot saknas stöd för Apple Lossless (Alac), detta trots att de nya hörlurarna har stöd för Bluetooth 5.3. Varför stödet saknas har vi i skrivande stund inte fått veta.

Vidare bjuds vi på 33 procent längre batteritid (upp till 6 timmar på en laddning) och tack vare det medföljande laddningsetuiet får du upp till 30 timmars batteritid i fickan.

Apropå etuiet är det numera möjligt att hitta det med hjälp av Hitta-appen, detta tack vare en inbyggd högtalare som ger ifrån sig ett ljud.

Den officiella säljstarten är 23 september, men du kan lägga din beställning från och med idag. Om du beställer från svenska Apple Store får du betala 3 295 kronor för hörlurarna.

Iphone 14: Allt om 2022 års modeller av Iphone