I samband med Apples senaste kvartalsrapport fick vi veta att det utfördes 15 miljarder transaktioner via Apple Pay under 2019.

Enligt en ny rapport från analysföretaget Bernstein innebär det att Apples mobila plånbok står för drygt 5 procent av alla kortbetalningar i världen. Om ökningen håller i sig kan andelen stiga till 10 procent redan inom fem år, vilket borde få konkurrenter som Paypal att känna oro.

– Det finns gott om skäl att oroa sig för att ekosystemet för betalningar kommer att rubbas av Apple, skriver analytikern Harshita Rawat i rapporten som citeras av Quartz.

De digitala betallösningarna omsätter drygt 1 000 miljarder dollar om året, så det finns stora summor att tjäna på att ge sig in i leken. Utöver Apple Pay har vi sålunda fått se både Google Pay och Samsung Pay de senaste åren och det är inte uteslutet att fler teknikföretag vill ta del av kakan på sikt.

I dagsläget finns Apple Pay i ett 60-tal länder och snart lanseras tjänsten i ytterligare fyra länder, närmare bestämt Turkiet, Israel, Mexiko och Azerbajdzjan.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 6746 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr