För några dagar sedan kunde vi rapportera att några av Apples viktigaste underleverantörer, däribland Foxconn, Quanta, Inventec och LG Display meddelat att de kommer att återuppta produktionen i Kina från och med måndag.

Senaste nytt är att Foxconn har skickat ut ett textmeddelande till sina anställda på fabriken i Shenzhen där de uppmanar folk som befinner sig på annan ort att inte återvända till staden riktigt än.

– För att skydda allas hälsa och säkerhet och följa myndigheternas åtgärder för att bekämpa viruset uppmanar vi er att inte återvända till Shenzhen. Vi kommer att uppdatera er om situationen i staden. Företaget kommer under tiden att skydda allas rättigheter och intressen som har med arbetet att göra. När det gäller datum för den lyckliga återföreningen i Shenzhen får ni vänta på besked från oss, skriver Foxconn i meddelandet som citeras av Bloomberg.

Med andra ord blir det troligen inte tal om full produktion redan från måndag, något som innebär att vi kan förvänta oss längre leveranstider på populära produkter som Iphone och Airpods.

I skrivande stund har 31 529 personer insjuknat i virusutbrottet, varav 638 personer har avlidit och 1 764 personer har tillfrisknat.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 11630 kr.

Bästa pris just nu: 10390 kr