I maj 2019 lämnade en grupp amerikaner in en stämningsansökan mot Apple, detta med anledning av de uppmärksammade ljudproblemen med Iphone 7 och Iphone 7 Plus som kallas för ”loop disease” i media.

Rättvisans kvarnar mal som bekant långsamt och först nu har en distriktsdomare godkänt de flesta av punkterna i gruppstämningen, detta efter att Apples advokater yrkat att den skulle avfärdas i sin helhet. Därmed kommer det av allt att döma bli en rättegång inom några månader.

Enligt Macrumors ska Apple i ett internt dokument ha erkänt att det finns ett problem med mikrofonen i vissa exemplar av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, något som i värsta fall gör att motparten inte hör vad man säger. Till en början valde Apple att reparera de drabbade enheterna även om garantin löpt ut, men sedan juli 2018 är det slut på de kostnadsfria reparationerna.

Om Apple fälls kan det bli tal om ett skadestånd på miljontals dollar till drabbade användare, men det bör i sammanhanget påpekas att så som det amerikanska rättssystemet är konstruerat går det i princip att överklaga i all evighet. Det enda som krävs är pengar och advokater, något som Apple har gott om.

Apple iPhone 7 32GB Pris vid test: 3499 kr.

Bästa pris just nu: 2490 kr