I samband med tisdagens kvartalsrapport fick Apples vd Tim Cook besvara frågor om hur spridningen av coronaviruset påverkar företaget.

Enligt Cook har Apple valt att begränsa resorna till och från Kina till ett absolut minimum och dessutom har man valt att dela ut så kallade omvårdnadspaket till de anställda i landet. Samtidigt har man även valt att donera pengar till grupper som bekämpar sjukdomen.

Vidare har Apple valt att stänga ner en av sina butiker i Kina och begränsat öppettiderna i övriga butiker. Butikspersonalen får genomgå regelbundna hälsokontroller och för att minska risken för smittspridning saneras butikerna med jämna mellanrum.

Missa inte: Iphone-produktionen kan hotas av coronavirus

Apple har underleverantörer i Wuhan, den mest drabbade regionen i Kina, men man har möjlighet att få tag på de berörda komponenterna från annat håll. Trots det råder stor osäkerhet om utvecklingen den närmaste tiden, något som gör att man väljer ett större intervall än vanligt vad gäller prognosen inför nästa kvartalsrapport. Siffrorna som gäller i dagsläget är en omsättning på mellan 63 och 67 miljarder dollar, rapporterar Macrumors.

Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Pris vid test: 17255 kr.

Bästa pris just nu: 16190 kr