Enligt CNBC ser det ut som att konsolideringen i Hollywood fortsätter under 2020. Sedan Disney köpte Fox, AT&T köpte Time Warner och Viacom gick ihop med CBS har flera mindre filmbolag blivit måltavlor för jättarna i branschen.

Ett av dessa är Metro-Goldwyn-Mayer, MGM, som bland annat äger rättigheterna till James Bond, Rocky, Robocop och Rosa pantern, och har producerat succéserien The Handmaid’s Tale. Företaget ägs sedan 2010 av en samling riskkapitalbolag, som köpte det ur konkursbo, och CNBC skriver att det nu har börjat föra utforskande samtal med bland annat Apple och Netflix om ett eventuellt förvärv.

MGM:s katalog kan vara värd nära 100 miljarder kronor, men är ändå småpotatis jämfört med de sex jättarna i streamingåldern: Amazon, Apple, AT&T, Comcast, Disney och Netflix. Till och med Sony-dotterbolaget Sony Pictures har enligt CNBC hamnar i en svag position.

Det finns än så länge inga uppgifter om huruvida Apple faktiskt är intresserat av att köpa MGM. Det har dock tidigare gått rykten om att företaget ville köpa HBO, så det verkar ha intresse av att utöka Apple TV Plus-katalogen.