På tisdag kväll är det återigen dags för Apple att presentera en ny kvartalsrapport och den här gången får vi veta hur det gick med försäljningen av Iphone, Ipad och övriga segment under de tre sista månaderna av 2019.

Apples egen prognos från i höstas pekar mot en omsättning som ligger någonstans mellan 85,5 och 89,5 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 84,3 miljarder dollar för motsvarande period närmast föregående år.

Enligt en sammanställning från Appleinsider ligger analytikernas prognoser i den högre delen av skalan. Räknar man ut ett genomsnitt från de 31 analytikerna hamnar omsättningen på 88,43 miljarder dollar, vilket skulle vara den högsta noteringen någonsin i företagets historia.

Flera finansföretag har även passat på att höja riktkursen för Apples aktie. Allra längst går Webush som sätter ett pris på 400 dollar, detta med motiveringen att de kommande 5g-modellerna av Iphone lär leda till ökad försäljning.

I sammanhanget kan nämnas att Apple-aktien nådde en ny toppnotering på 323,33 dollar förra veckan, men på grund av den globala oron för coronaviruset är aktien i skrivande stund nere på 311 dollar.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 8188 kr.

Bästa pris just nu: 7020 kr