I framtiden kan Imac få en helt ny form där datorn ryms i ett enda krökt glasstycke. Det visar en patentansökan från företaget som har hittats av Appleinsider.

Designen verkar dock snarare handla om ett sätt att utforska nya former och som vanligt med patent ett sätt att förekomma konkurrenter och stärka sin patentportfölj – den är nämligen allt annat än praktiskt användbar.

I grundutförandet visar Apple en stor skärm i ett glashölje som fortsätter ner till skrivbordet där den kröker ut mot användare och bildar både stativ och hölje för tangentbord och styrplatta. Resultatet blir att användaren sitter extremt nära datorn och kommer ha svårt att ta in hela bilden. Normalt avstånd till en skärm i Imacs storlek är cirka 50–75 centimeter.

En annan variant av designen är en extern skärm och dockningsstation för en Macbook, där datorns underrede skjuts fram genom en öppning i glaset.

Om inget annat visar patentansökan att Apple lägger tid och resurser på Macutveckling bortom grundläggande uppgraderingar.