I mars 2019 valde Apples tidigare processorchef Gerard Williams III att lämna företaget tillsammans med två andra anställda, något som har lett till en juridisk strid mellan de båda parterna.

Enligt Apple har nämligen Gerard Williams III brutit mot sitt anställningskontakt genom att starta det konkurrerande chippföretaget Nuvia, detta då det klart och tydligt står att han inte får lov att bedriva verksamhet i direkt konkurrens med Apple. Men enligt Gerard Williams III strider klausulen mot Kaliforniens lagar och därför har han rätt att göra vad han vill.

Under måndagen inleddes de juridiska förhandlingarna i Santa Clara, Kalifornien och då slog domaren Mark Pierce fast att Williams har brutit mot sitt anställningsavtal och att Apple inte har gjort fel som tagit del av hans sms-konversationer med andra anställda. Däremot anser domaren inte att Apple har rätt till ekonomiskt skadestånd med hänvisning till att Williams har varit illojal med flit, rapporterar Bloomberg.

Med tanke på hur det amerikanska rättssystemet ser ut kan det bli en seglivad process, så det är svårt att redan nu avgöra hur det hela kommer att sluta.

Apple iPhone 11 128GB Pris vid test: 9190 kr.

Bästa pris just nu: 7850 kr