Under måndagen gav Irlands Taoiseach (premiärminister) Leo Varadkar ett nyinstiftat pris till Apple, för att uppmärksamma företagets 40-åriga bidrag till den irländska ekonomin, skriver Silicon Republic.

Apples vd Tim Cook själv var där för att ta emot priset i det nationella konserthuset. Han höll ett kort tal vilket följdes av en paneldiskussion där han tillfrågades om vad han ser som kommande stora utvecklingar de närmaste 5–10 åren. Tim Cook svarade som många gånger tidigare att augmented reality (AR) är något han tror starkt på, inte bara för spel och annan underhållning utan för att förenkla vardagen och föra människor samman.

– Du kanske ligger under bilen för att byta olja, men vet inte exakt hur du ska göra. Då kan du använda AR.

Han fortsatte med att tala om hur AR till skillnad från en del annan teknik inte isolerar oss.

– Vi kan använda det för att förstärka våra samtal, inte som ersättning för mänskliga band, vilket är något jag alltid har oroat mig över med andra tekniker.

En annan teknikfront Tim Cook nämnde är hälsoteknik. Han ville inte gå in på detaljer, men berättade att Apple har projekt på gång som han tror kan göra stor nytta för att sänka vårdkostnader genom att upptäcka problem tidigare.