Har du köpt en ny Mac, Iphone, Ipad, Ipod Touch eller Apple TV efter den 10 september 2019 har du rätt att få den nya videotjänsten Apple TV Plus gratis i ett år, något som långtifrån alla verkar ha koll på.

När du väl har köpt en ny Apple-pryl har du tre månader på dig att aktivera gratisperioden, men i och med att Apple TV Plus lanserades först den 1 november har alla som köpt en ny pryl i september och oktober möjlighet att avvakta med aktiveringen till 31 januari.

Med tanke på att 31 januari närmar sig med stormsteg har Apple nu börjat skicka ut påminnelser till kunder som har rätt att utnyttja erbjudandet, rapporterar 9to5Mac.

Missa inte: Apple avslöjar premiärdatum för kommande Apple TV Plus-serier

Viktigt att nämna i sammanhanget är att prenumerationen kommer att förlängas automatiskt när gratisperioden väl är slut, så om du inte är sugen på att betala för tjänsten måste du komma ihåg att säga upp den innan pengarna dras om ett år.

Om du inte har köpt någon ny Apple pryl på sistone har du möjlighet att testa tjänsten gratis i sju dagar, därefter får du betala 59 kronor per månad. I sammanhanget kan nämnas att du dessutom kan se det första avsnittet av varje serie gratis i Apples tv-app.

Apple TV 4K 64GB Pris vid test: 1989 kr.

Bästa pris just nu: 1990 kr