Tim Cook har begett sig till Irland där han ikväll ska få en speciell utmärkelse av premiärminister Leo Varadkar för att fira att det har gått 40 år sedan Apple etablerade sig på den gröna ön.

I samband med besöket har Tim Cook fått förklara sin syn på de nuvarande skattereglerna, detta med anledning av att EU häromåret bestämde att Apple skulle betala 13,1 miljarder euro i retroaktiv skatt till den irländska staten.

– Jag tror att rent logiskt förstår alla att systemet måste ses över. Jag är förmodligen den sista personen som skulle hävda att det nuvarande systemet eller det föregående systemet är perfekt. Jag är hoppfull och optimistisk att de (OECD) kommer att hitta på något bättre, säger Tim Cook i en kommentar till nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Cook är det svårt att göra ett helt rättvist system för multinationella företag, men Apple vill att det ska vara så rättvist som möjligt. Det man inte gillar är när reglerna ändras i efterhand, något som är fallet med de retroaktiva skatterna. Därför valde man att överklaga EU-beslutet till en högre instans med förhoppningen att det ska bli ett annat utfall i slutändan.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 8120 kr.

Bästa pris just nu: 6483 kr