Uppdatering (2020-01-19):
Apples senaste uppdatering av Airpods Pro har inte varit uppskattad bland alla användare, som vi rapporterat tidigare. Sajten Rtings har testat Airpods efter uppdateringen, och de tycker sig se en försämring i brusreduceringen efter att 2C54 har installerats.

De noterar bland annat att basåtergivningen har förbättrats rejält, så pass mycket att man kallar den ”excellent”. Däremot har återgivningen av andra tonar försämrats en aning, enligt sajtens test. Framför allt har brusreduceringen försämrats, med en ”ganska ordentlig minskning i isolationsprestanda”.

Med andra ord har Apple offrat brusreducering för bättre basrespons. Om det var meningen är dock inte helt klart – företaget har nyligen dragit tillbaka uppdateringen 2C54, så det är möjligt att Apple kommer justera ljudåtergivningen i en framtida uppdatering.


Tidigare:

I mitten av december skickade Apple ut en uppdatering till Airpods Pro, kallad 2C54, men långt ifrån alla är nöjda med uppdateringen. Användarna har tagit internetforum av allehanda slag – och de är övertygade om att brusreduceringen har försämrats i den senaste uppdateringen. Det skriver bland annat The Verge. En del går så långt som att kalla brusredceringen ”förstörd” efter senaste uppdateringen.

Missa inte! Airpods Pro: De bästa hörlurar en Iphone-användare kan köpa

Apple har inte kommenterat det hela men uppdateringen 2C54 har dragits tillbaka under gågna veckan, dock utan en officiell förklaring till varför.

Uppdateringsprocessen av Airpods och Airpods Pro är mer eller mindre osynlig och omöjlig att påverka. Användaren får helt enkelt acceptera den mjukvara som installeras automatiskt på enheten.

Läs också! Nytt test: Airpods Pro har mycket lägre latens än tidigare modeller

Apple AirPods Pro Pris vid test: 2870 kr.

Bästa pris just nu: 2878 kr