Apple grundades den 1 april 1976 och under de 44 år som gått sedan dess har företaget släppt otaliga manualer, broschyrer, pressbilder, reklamfilmer och så vidare. Att få en överblick över allt material som har med Apple att göra har varit minst sagt svårt, men tack vare lanseringen av The Apple Archive kan vi nu ta del av det bästa och sämsta från företagets historia.

Bakom den enorma arkivsatsningen står Sam Henri Gold, en ung man från Westport, Connecticut som har ägnat åratal åt att försöka samla på sig diverse material som har med Apple att göra. Resultatet är mer än 15 000 olika filer med en sammanlagd storlek på en terabyte.

Sajten 9to5Mac har fått en pratstund med Sam Henri Gold och där får vi bland annat veta att det har varit svårt att få tag på högupplösta klipp från presentationer och liknande, detta då många av de Apple-relaterade klippen som finns på Youtube är av minst sagt bristfällig kvalitet. Men lyckligtvis har andra personer som intresserar sig för Apple hjälpt till med mer högupplösta klipp och dessa har nu lagts ut på Vimeo.

Sams förhoppning är att arkivet ska fortsätta att växa och nya tillskott kommer att presenteras fortlöpande på hans Twitter-konto.

Apple iPod Touch 256GB (7th Generation) Pris vid test: 4978 kr.

Bästa pris just nu: 4690 kr