Apples Smart Keyboard har ingen egen trackpad, mycket på grund av att Apple helt enkelt inte tycker att Ipad är en pc och därför inte ska användas som en. Detta trots att det finns stöd för en pekare från Ipad OS 13.

Nu tar företaget Brydge det istället i egna händer (eller kanske snarare fingrar), och släpper Brydge Pro Plus i en modell för 11-tums Ipad Pro och en modell för 12,9-tummaren. Den ser i mångt och mycket ut som Pro-modellen som redan säljs (och som Apple numera säljer i sin butik på vissa håll).

Läs också! Så fungerar musstödet i Ipad OS 13 och IOS 13

Det stora skillnaden är dock att Plus-modellen kommer med en ”stor styrplatta som är optimerad för att göra det mesta av Ipad OS’ Assistive Touch-funktioner”. Nedanför mellanslagstangenten finns numera en rektangulär styrplatta, vilken borde fungera bra för inte minst Ipad OS nyvunna stöd för heta hörn.

Brydge Pro Plus
Foto: Brydge

I övrigt är det samma modell som Brydge Pro, med bakbelysta tangenter, bluetooth 4.1 och tre månaders batteritid. Intressant nog ska Brydge även släppa en fristående styrplatta i framtiden, men den har vi ännu inte sett några bilder på.

Modellen kan förhandsbokas för 120 dollar för 11-tummaren, eller 230 dollar för 12,9-tummaren. Från mars ska alla som köper få sina tangentbord, och vi håller tummarna för att den kommer även till Sverige.

IDG News.

Apple iPad Pro 11" 64GB Pris vid test: 8989 kr.

Bästa pris just nu: 8778 kr