I våras grävde Apple och Qualcomm ner stridsyxorna och tecknade ett flerårigt samarbetsavtal när den senare ska förse Iphone-tillverkaren med modem.

Iphone 12: Allt om 2020 års modeller av Iphone

Under konferensen Snapdragon Tech Summit har Qualcomms vd Cristiano Amon uttalat sig om avtalet och hur företaget jobbar på att ta 5g till Iphone, rapporterar PC Mag.

– Prio ett i vår relation med Apple är att lansera deras telefon så fort vi kan... Vi har ett flerårigt avtal om Snapdragon-modem. Vi har inga förväntningar på antennsidan, särskilt som vi kom igång så sent.

Qualcomm försöker sälja ett paket av modem, antenner och signalförstärkare till mobiltillverkarna, men Cristiano Amon verkar alltså säga att Apple inte kommer köpa hela paketet. Åtminstone inte till nästa års Iphone-modeller.

PC Mag påpekar att det kan betyda att Apple redan har färdigställt och spikat radio-komponenterna i nästa Iphone, med delar från olika tillverkare precis som tidigare. Men sajten skriver också att Qualcomm just nu är den enda tillverkaren av millimetervåg-antenner, så om Iphone ska få stöd för den delen av 5g-tekniken blir Apple tvunget att vända sig till företaget.