Du har säkerligen inte missat att det varit både Black Friday och Cyber Monday, något som innebär att människor runt om i världen har passat på att beställa nya prylar.

Enligt det amerikanska analysföretaget Wedbush har Apples trådlösa hörlurar Airpods och Airpods Pro gått åt som smör i solsken. Totalt rör det sig om en försäljning på tre miljoner exemplar under rean, åtminstone om vi får lov att tro Dan Ives beräkningar som citeras av 9to5Mac.

Mycket tyder på att försäljningen kommer fortsätta ligga på en hög nivå året ut, detta då många önskar sig trådlösa hörlurar i julklapp.

Tidigare (2019-11-27):

Mycket talar för att efterfrågan på Apples nya trådlösa hörlurar Airpods Pro är betydligt högre än väntat, något som gör att tillverkningstempot nu skruvas upp rejält.

Enligt uppgift kommer Apples samarbetspartner Luxshare i fortsättningen att tillverka 2 miljoner exemplar av Airpods Pro per månad, vilket är dubbelt så mycket som i dagsläget. Det tycks även bli tal om en ökad produktion av vanliga Airpods, rapporterar Nikkei Asian Review.

Uppgifterna är i linje med en rapport från Bloomberg häromdagen (se nedan) där det hävdades att Apple kan sälja 60 miljoner trådlösa hörlurar under 2019, vilket är en fördubbling jämfört med 2018.

Tidigare (2019-11-22):

Bloomberg rapporterar att Airpods fortsätter vara en försäljningssuccé för Apple. De trådlösa hörlurarna kan nå 60 miljoner sålda enheter under 2019, en dubblering gentemot fjolåret. Det ska påpekas att båda siffrorna kommer från analytiker, eftersom Apple inte rapporterar sålda enheter.

Den nya modellen Airpods Pro har också visat sig vara populära än Apple trodde, skriver Bloomberg. Apples leverantörer har problem att möta efterfrågan, både på grund av tekniska och kapacitetsmässiga skäl.

Airpods Pro har leveranstider på 2–3 veckor från Apple Store, men finns fortfarande i lager i åtminstone vissa Apple-butiker (även i Sverige).

Analytiker på Counterpoint beräknar att hela markanden för true wireless-hörlurar kommer nå 120 miljoner skeppade enheter under året.