De amerikanska analysföretagen fortsätter att lyfta Apples trådlösa hörlurar till skyarna. Senaste nytt är att Asymco räknar med att försäljningen av Airpods kommer att omsätta 4 miljarder dollar under nästa kvartal.

Om prognosen stämmer skulle Airpods dra in lika mycket pengar som Ipod gjorde när den produkten var som mest populär, det vill säga 2007.

Nyligen rapporterade Wedbush att Apple lyckades sälja tre miljoner exemplar av Airpods och Airpods Pro under Black Week och att försäljningen troligtvis kommer fortsätta ligga på en hög nivå året ut, detta då många önskar sig trådlösa hörlurar i julklapp.

I sammanhanget kan nämnas att Nikkei Asian Review för några veckor sedan hävdade att Apples samarbetspartner Luxshare i fortsättningen kommer att tillverka 2 miljoner exemplar av Airpods Pro per månad, vilket är dubbelt så mycket som i dagsläget. Tidigare har Bloomberg gjort en prognos att Apple kan sälja 60 miljoner trådlösa hörlurar under 2019, vilket är en fördubbling jämfört med 2018.

Analytiker på Counterpoint beräknar å sin sida att hela marknaden för true wireless-hörlurar kommer nå 120 miljoner skeppade enheter under året.

Apple AirPods Pro Pris vid test: 3005 kr.

Bästa pris just nu: 2129 kr