Ett av de mest populära underhålls- och optimeringsverktygen för Mac OS är Cocktail, ett program från det svenska företaget Maintain som sägs vara installerat på 250 000 datorer runt om i världen.

I slutet av september släpptes den första betaversionen av Cocktail för Mac OS Catalina, men kort därefter försvann Maintains webbsida och det gick heller inte att få information från företaget på varken Facebook eller Twitter.

Nu låter Maintain meddela att man återigen är på banan och att en ny betaversion av Cocktail för Catalina släpps inom kort. Via företagets Facebook-konto får vi veta att företagets servrar blivit hackade och att utvecklaren bakom programmet inte funnits tillgänglig på grund av sjukdom.

Om hackarna har lyckats komma åt information om Maintains kunder är i skrivande stund oklart, men vi får säkerligen anledning att återkomma i ämnet om så är fallet.

Uppdaterad:

Utvecklaren Krzysztof Szymanski säger till MacWorld att han var tvungen att stänga servrarna när han upptäckte att någon tagit sig in samtidigt som han inte kunde jobba på grund av sjukdom.

– Shit happens. Men nu är vi up and running igen. Absolut inga uppgifter om kunder har läckt ut eftersom de inte ligger på dessa servrar.

Apple MacBook Air (2019) - 1,6GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 13299 kr.

Bästa pris just nu: 11187 kr