I går skrev vi om hur Goldman Sachs har kritiserats av Apple Card-kunder där två äkta makar har fått väldigt olika kreditgränser. Bland annat Apple-grundaren Steve Wozniak skrev på Twitter att han fick tio gånger högre gräns än sin fru, trots att de har fullständigt delad ekonomi.

Nu har Goldman Sachs svarat på kritiken i ett uttalande på Twitter, men svaret verkar inte ha varit till belåtenhet då de allra flesta svar på inlägget fortsätter kritisera företaget.

Talespersonen Andrew Williams skriver i meddelandet att Apple Card-ansökningar behandlas ”individuellt” och tar bara hänsyn till just den personens inkomst och kreditvärdighet.

Problemet för Goldman Sachs är att kritiken handlar om att makar där den ene (oftast mannen) tjänar mer men som har delad ekonomi borde få samma kreditgräns. Många som svarat på inlägget påpekar också att företaget undviker att säga något alls om att kontrollera att algoritmen inte diskriminerar mot kvinnor.

Något som förvärrar situationen är att det dessutom har förekommit rapporter om kvinnor med högre kreditbetyg än sina män som ändå har fått lägre kreditgränser.