Har du uppdaterat till IOS 13.2 eller Ipad OS 13.2 och tycker att appar behöver ladda om oftare än vanligt? Du är inte ensam i så fall.

Macrumors rapporterar att många användare har lagt märke till att systemet har blivit mer aggressivt med att avsluta bakgrundsappar. En användare skriver till exempel att hen tittade på en video i Youtube-appen, fick ett meddelande och öppnade Meddelanden i ungefär en minut. Då hade Youtube avslutats och videon var borta.

Andra användare säger att inga spel håller sig i minnet längre än 20 minuter i bakgrunden oavsett vad de gör, att även ganska lättviktiga appar kan avslutas, och en har inte lyckats hålla Safari och Meddelanden öppna för att hoppa fram och tillbaka mellan ett recept och en konversation.

På Twitter skriver bland annat utvecklaren Marco Arment att han själv har märkt det på sin Iphone 11 och att användare av hans app Overcast har skickat in många rapporter om problemet. Macrumors artikel om problemet har över 400 kommentarer.

Iphone har länge haft mindre internminne än flaggskeppsmodeller från Android-tillverkare, men har klarat sig i jämförelser tack vare bättre minneshantering. Om det ska hålla i sig måste Apple komma till rätta med det det här.