Tre av de stora svenska operatörerna stödjer redan e-sim till Apple Watch, men Tele2 har av någon anledning dröjt med att rulla ut funktionaliteten. Men nu finns flera tydliga tecken på att tiden är inne. På Apples egen operatörssida står exempelvis att Tele2 börjar erbjuda e-sim den 1 november.

Tidigare har e-sim enbart varit tillgängligt för Iphone och Samsungs smartklocka Galaxy Watch, och många otåliga kunder har hört av sig till Tele2 om när Apple Watch kan tänkas få stöd. Tele2-supporten uppmanar på Facebook sina kunder att "hålla utkik de närmaste dagarna", så 1 november ser inte omöjligt ut.

Test: En månad med Apple Watch Series 5

Läsare har också hört av sig till MacWorld och berättat att Tele2:s e-sim kan aktiveras på Apple Watch redan nu genom Watch-appen i telefonen. Enligt den information vi fått ska de första tre månaderna vara gratis efter aktivering, och sedan kosta 49 kronor i månaden.

Tele2 listar ännu inte Apple Watch bland de enheter som stöder e-sim hos dem, och har heller inte svarat på våra frågor om huruvida lanseringen sker nu i dagarna. I övermorgon vet vi förhoppningsvis mer.

Tack till Alex och David för tipsen!