Uppdatering (2019-10-31):

Homepod-uppdatering släpps på nytt

Häromdagen drog Apple tillbaka en uppdatering för Homepod, detta efter rapporter om att den nya mjukvaran gjort att många exemplar av den smarta högtalaren slutat fungera.

Nu har Apple skickat ut en ny uppdatering och förhoppningsvis ska version 13.2.1 inte dras med samma allvarliga fel. Instruktioner för hur du ska installera uppdateringen finns på Apples supportsidor.

Observera att enheter som inte fungerar efter den förra uppdateringen behöver lämnas in till en auktoriserad Apple-verkstad för att repareras. Det går alltså inte att på egen hand installera version 13.2.1 på en skadad enhet.


Tidigare (2019-10-29):

Apple drar tillbaka Homepod-uppdatering efter strul

I går släppte Apple IOS 13.2 och i den ingick även en uppdatering av Homepod. Om du inte ser den nu beror det på att Apple har dragit tillbaka den efter många rapporter om att den fick Homepod att helt sluta fungera.

Användare skrev på bland annat Twitter, Reddit och Macrumors forum om sina döda högtalare. En användare berättade att Apples support redan hade skickat ut en kartong för att skicka in högtalaren på reparation.

De döda högtalarna fastnar i någon sorts omstartloop och visar bara ett vitt eller rött pulserande ljus, skriver 9 to 5 Mac.

I ett supportdokument om hur du nollställer Homepod skriver Apple att du inte ska nollställa eller ta bort Homepod från Hem-appen om du har installerat IOS 13.2, och om du redan har gjort det ska du kontakta supporten.

Apple HomePod Pris vid test: 3597 kr.

Bästa pris just nu: 3529 kr