I ett inlägg på Reddit under lördagen hävdar en användare som går under namnet ”Aedengeo” att hen har skrivit ett mejl till Apples Craig Federighi där Aedengeo ska ha frågat om tips för hur hen ska göra för att få jobb som programmerare på arbetsplatser som Apple, och sedan delat det svar som alltså uppges komma från Craig Federighi.

I svaret råder Fedrighi bland annat mejlskrivaren att det finns många vägar till en sådan position, att hen bör ta vara på sin tid på universitet som en unik möjlighet att samla på sig av all tillgänglig kunskap, att det är viktigt att hitta rätt personer att omge sig med, och att det är viktigt att bå både djupt och brett – det är viktigt att vara en expert inom sitt område, men också att kunna kommunicera sina idéer till andra utanför expertområdet, varför skriven och muntlig kommunikation är minst lika viktigt att behärska. Mejlsvaret kan läsas i sin helhet här.

Det är inte helt ovanligt att Apple-chefer svarar på mejl från allmänheten, och varje gång tycks det bli en större nyhet i Apple-världen. Så även denna gång, när Federighi verkade ha haft en stund över klockan halv tio en fredagkväll att svara på undrande mejl.