Det har återigen blivit dags för nyheter på Apple Arcade, speltjänsten som erbjuder drygt 200 titlar för IOS, Ipad OS, TV OS och Mac OS.

Nickelodeon Extreme Tennis är ett sportspel med välkända karaktärer från tecknade serier som Svampbob Fyrkant, Invader Zim, Hey Arnold! och Teenage Mutant Ninja Turtles.

Så här ser spelet ut:

Crashlands från Butterscotch Shenanigans har fått en lång rad positiva recensioner sedan lanseringen 2016. Nu finns äventyrsspelet tillgängligt i en så kallad plusversion på Apple Arcade, något som många spelare lär uppskatta.

Nyligen släpptes även plusversioner av Spades och Hearts, två klassiska kortspel som du kanske spelat förut. Enligt utvecklaren Mobilityware bjuds vi på en rad förbättringar jämfört med de gamla versionerna, däribland bättre AI.

Disney Melee Mania är ett arena-baserat fightingspel med karaktärer från Disneys och Pixars animerade filmer. Varje match är fem minuter lång och utkämpas mellan två lag av tre spelare.

Splitter Critters är ett finurligt pusselspel som gjorde debut på App Store redan 2017. I den nya plusversionen slipper du alla extrakostnader.

Oddmar är ett hyllat spel i vikingamiljö som först såg dagens ljus 2018. Din uppgift är att rädda den stora skogen från elaka varelser. Om du lyckas är du garanterad en plats i Valhall.

Dandara: Trials of Fear är ett annat hyllat mobilspel från 2018 som nu ingår i Apples speltjänst. Även i det här fallet gäller det att rädda världen från elaka varelser.


Lego Star Wars: Castaways är ett spel från Gameloft där du tar dig an diverse fiender, flyger rymdskepp och löser pussel.

Kingdom Rush Frontiers TD är ett klassiskt Tower Defense-spel från 2013 som nu finns i en så kallad plusversion på Apple Arcade.

Rymdspelet Galaga Wars från Bandai Namco Entertainment är en annan klassiker som nu kan spelas utan störande köp-inuti-app.

Transformers: Tactical Arena är ett nytt spel där du ska försöka lägga vantarna på de populära robotarna och sedan använda dem för att besegra dina fiender.

Crayola Create and Play är ett pedagogiskt spel som riktar sig till barn under 8 år. Utöver målarböcker erbjuds minispel och enklare kodningsuppgifter.

NBA 2K22 Arcade Edition är ett nytt basketspel i den populära NBA 2K-serien. Här finns alla toppspelare i den amerikanska proffsligan med, däribland Luka Doncic, Damian Lillard, Kevin Durant, Jayson Tatum och Zion Williamson.

Den senaste mobilklassikern att släppas i en så kallad plusversion är Tiny Wings, ett charmigt spel där man ska försöka hjälpa en fågel med ovanligt små vingar att flyga.

Crossy Road är ett Frogger-liknande spel från Hipster Whale där du ska lyckas ta dig till andra sidan vägen utan att mosas. Nu finns spelet i en ny plus-version på Apple Arcade för dig som vill slippa tjat om att köpa extra innehåll.

Thumper: Pocket Edition har visserligen några år på nacken, men nu finns det även på Apple Arcade. I spelet är du en rymdskalbagge och din uppgift är att flyga framåt i full fart och överleva tuffa fajter.

Lego Star Wars Battles låter dig få utkämpa strider i ett universum som omfattar alla delar av Star Wars, från den allra första filmen till den senaste.


20 tidigare nyheter på Apple Arcade:

Castlevania: Grimoire of Souls är det senaste tillskottet i den klassiska spelserien från Konami. Du axlar rollen som Alucard och ska försöka ta dig igenom 60 nivåer med intensivt stridande.

Temple Run: Puzzle Adventure är ytterligare ett i raden av spel där du ska matcha tre liknande figurer. Ditt uppdrag är att hjälpa Scarlett Fox att bli en tempelmästare.

Zookeeper World är ett nytt pusselspel där du ska bygga en djurpark genom att matcha liknande figurer med varandra. Tanken är att fler djur ska läggas till i kommande uppdateringar.

Layton’s Mystery Journey+ är en specialversion av ett populärt pusselspel för Nintendo 3DS och Nintendo Switch.

Masterchef: Let’s Cook är ett matlagningsspel där du ska lyckas besegra dina motståndare genom att imponera på juryn.

Zen Pinball Party är ett flipperspel som baseras på välkända figurer från Trolls, Kung Fu Panda och My Little Pony.

Asphalt 8: Airborne släpptes ursprungligen 2013 som freemiumtitel med många köp-i-appen. Det är ett racingspel med bilar från verkliga tillverkare som Ferrari, Lamborghini och McLaren som har uppdaterats för modern hårdvara och på Apple Arcade ingår som bekant allt innehåll utan några köp.

Baldo: The Guardian Owls är ett helt nytt spel utvecklat av italienska ministudion Naps som består av en programmerare och en multikonstnär. Spelet har ett Legend of Zelda-liknande upplägg och utlovar över 50 timmars äventyrande. Grafiken och karaktärerna har inspirerats av japanska Studio Ghiblis filmer.

Tetris Beat är en ny variant av det klassiska pusselspelet med nyskriven musik från Alison Wonderland. Totalt finns det tre olika spellägen att välja mellan.

Monster Hunter Stories är ett Pokémon-liknande spel från Capcom där du kan samla en lång rad olika monster och sedan använda dessa för att besegra dina motståndare.

Gillar du Final Fantasy kan vi meddela att den andra delen av Hironobu Sakaguchis senaste spel Fantasian nu finns tillgänglig. Räkna med att det tar mellan 40 och 60 timmar att slutföra de nya uppdragen.

Super Leap Day är ett nytt plattformsspel från Nitrome där du ska lyckas ta dig förbi en lång rad olika hinder och fällor.

Detonation Racing är ett explosivt bilspel från Electric Square. Om du vill kan du skaffa bättre bilar genom att beta av uppdragen i karriärläget.

Jetpack Joyride+ är en ny variant av det klassiska mobilspelet från 2011. Den stora skillnaden är att du slipper alla dyra köp i appen.

Doodle God: Universe är ytterligare ett klassiskt mobilspel som har piffats upp för moderna enheter.

Angry Birds Reloaded är den senaste upplagan i den oerhört populära serien där du ska hjälpa de arga fåglarna att besegra de gröna grisarna.

Alto's Odyssey: The Lost City är en specialversion av Alto's Odyssey från 2018 som erbjuder mängder av nytt innehåll.

Solitaire Stories är en ny variant av det klassiska kortspelet Klondike med snygg design, dagliga utmaningar och knasig humor.

INKS är ett spel som kombinerar flipper med konst. Varje gång du träffar bollen skapas konstverk i diverse färger.

Frenzic: Overtime är ett pusselspel där du ska sätta ihop delar till nya robotar. Utöver 45 nivåer av varierande svårighetsgrad bjuds vi på hundratals minispel.