Det har återigen blivit dags för nyheter på Apple Arcade, speltjänsten som erbjuder drygt 200 titlar för IOS, Ipad OS, TV OS och Mac OS.

Från och med den 25 november kan du spela Spongebob Solitairepants, ett kul kortspel med de populära karaktärerna från Nickelodeons succéserie Svampbob Fyrkant.
 
Spongebob Solitairepants


Old Man's Journey är ett tankeväckande spel från Broken Rules som handlar om att våga bryta ny mark även på ålderns höst.

Så här ser trailern för spelet ut:

Football Manager 2023 Touch är ett nytt spel från Sports Interactive i samarbete med Sega där du kan välja att vara manager för lag från drygt 120 fotbollsligor runt om i världen.

Battleheart Legacy är ett populärt fantasyspel från Mika Mobile där du utforskar världen med hjälp av din hjälte som du anpassar efter dina behov.

Stitch är ett rogivande spel från Lykke Studios där du ska brodera färgglada mönster med hjälp av nål och tråd.

NBA 2K23 är ett nytt sportspel från 2K där du kan spela med stjärnorna i den amerikanska basketligan NBA. Nytt för i år är möjligheten att spela i karriärsläge, samt tillgång till 20 legendariska spelare som Michael Jordan och Kobe Bryant.

The Gardens Between är ett spel från The Voxel Agents där du får följa Arina och Frendt genom en serie drömliknande äventyr.

Spider Solitaire och Gin Rummy Classic är två populära kortspel från MobilityWare som funnits på App Store sedan tidigare, men nu kan du spela dem utan reklam och andra störande element.

Spider Solitaire

Gris är ett hyllat spel från Devolver Digital som handlar om en ung tjej som försöker hantera sin sorg genom att klara av diverse utmaningar. I takt med att du klarar av uppdragen får världen allt fler färger.

Shovel Knight Dig är ett äventyrsspel i klassisk stil från Yacht Club Games där du ska försöka stå emot attackerna från elaka Drill Knight.

Garden Tails: Match and Grow är ett spel från Playdots där du piffar upp din trädgård genom att matcha symboler och samla in diverse växter och djur.

Horizon Chase 2 är ett racingspel från Aquiris Game Studio som för tankarna till 1990-talets arkadspel. Förutom mängder med banor runt om i världen kan du även anpassa dina bilar efter eget tycke och smak.

Hanx101 Trivia är ett nytt spel där du får visa hur allmänbildad du är genom att svara på frågor om bland annat geografi, historia och matematik. Spelet har skapats av BlueLine Studios i samarbete med skådespelaren Tom Hanks.

Hanx101 Trivia

Love You to Bits är ett hyllat spel från Alike Studio där du axlar rollen som rymdutforskaren Kosmo. Din uppgift är att samla in alla bitar till din kära robot Nova som hamnat i rymden efter en olycka.

Så här ser trailern för spelet ut:

Jetpack Joyride 2 är en uppföljare till det extremt populära spelet från Halfbrick Studios där du ska hjälpa Barry Steakfries att ta sig förbi en lång rad hinder. I det nya spelet erbjuds nya banor, fler spelfunktioner och högupplöst grafik.

My Talking Tom är ett populärt simuleringsspel från Outfit 7 där du ska adoptera en katt och se till att den är lycklig. Det gör du bland annat genom att leka, kela och prata med den.

Amazing Bomberman är den senaste versionen av det klassiska bombsprängningsspelet som roat oss ända sedan 1983. Den här gången har Konami valt att låta musiken få en mer framträdande roll.

Kingdom Rush Vengeance TD är en uppföljare till de populära spelen i Tower defense-serien Kingdom Rush. Den här gången bjuds vi på 8 nivåer av varierande svårighetsgrad.

Heroish är ett nytt spel från Sunblink där du ska försvara ditt slott från anfallande styrkor. Du kan välja mellan sex olika karaktärer och spela en mot en eller två mot två.

Subway Surfers Tag är en ny variant av det extremt populära mobilspelet Subway Surfers. Din uppgift är att skapa graffiti utan att fångas av säkerhetsvakten.

Samorost 3 är ett äventyrsspel från Amanita Design som handlar om en nyfiken gnom som använder sig av magiska krafter för att resa runt i universum.

My Bowling 3D är ett bowlingspel från Iware Designs med goda möjligheter att styra klotets riktning och skruv.

Air Twister är ett japanskt spel med fantastisk grafik som skapats av Yu Suzuki. Din uppgift är att hjälpa princessan Arch att bekämpa en utomjordisk invasion.

Cooking Mama: Cuisine är ett annat japanskt spel där du ska försöka förbättra dina matlagningskunskaper genom att testa ingredienser i olika kombinationer.

Jigsaw Puzzle är ett pusselspel med kända karaktärer från Disney, Hasbro med mera. På Iphone kan du använda dig av uppemot 400 bitar, medan du på Ipad kan använda dig av uppemot 1024 bitar.

Frogger and the Rumbling Ruins är en ny variant av det klassiska Frogger-spelet från Konami. Den här gången ska du överleva 100 nivåer fulla med fällor och fiender.

Pro Darts 2022 är ett sportspel från Iware Designs. Som namnet antyder gäller det att kasta pilar mot en tavla och samla så många poäng som möjligt. Förutom den vanliga tavlan finns det några specialvarianter att välja mellan.

Warped Kart Racers är ett nytt bilspel från Electric Square med karaktärer från animerade tv-serier som Family Guy, American Dad, King of the Hill och Solar Opposites. För tillfället finns det 20 förare och 16 kartor att välja mellan.

Goat Simulator är ett kultförklarat spel från svenska Coffee Stain. Som namnet antyder ska utforska världen från en gets perspektiv, något som är betydligt roligare än vad det låter.

Badland Party är ett nytt spel från Hypehype där du utforskar världar, besegrar maskiner och löser diverse uppdrag.

Prune är ett flerfaldigt prisat spel där du ska beskära träd och se till att träden växer sig stora och fina. Med meditativ musik i bakgrunden är det ett spel som hjälper dig att koppla av.

Moonshot: A Journey Home är ett finurligt spel från Noodlecake Studios och Morsel Interactive där du ska hjälpa månen att komma tillbaka till jorden. På vägen ska du försöka undvika alltifrån utomjordingar till svarta hål.

Pro Snooker & Pool 2022 är ett spel för dig som älskar biljard och snooker. Du behöver inga större förkunskaper för att komma i gång med spelet, men om du vill bli expert behöver du lära dig att göra mer avancerade stötar.

Construction Simulator 2 ger dig möjligheten att driva ett eget byggföretag och använda dig av fordon från bland annat Caterpillar, Liebherr, Palfinger, Bell, Still, Atlas, Meiller Kipper, Kenworth och Mack Trucks.

Gear.Club Stradale är ett nytt bilspel från Eden Games där du kan tävla med upp till fem av dina vänner i italiensk miljö. Bilarna kommer från bland annat Bugatti, Porsche och McLaren.

Sonic Dash är ett populärt mobilspel från Sega med världens snabbaste igelkott som nu släppts i en så kallad plusversion. Det innebär att du slipper alla uppmaningar att köpa diverse föremål för riktiga pengar.

Pocket Build är ett simuleringsspel från Moonbear där du bygger din egen värld med hjälp av bondgårdar, slott och monument. Du kan även glädjas över hästar och andra djur.

Alto’s Adventure: The Spirit of the Mountain är en uppgraderad version av det hyllade snowboard-spelet Alto’s Adventure från 2015. Bland nyheterna kan nämnas en ny karaktär, fler banor och ytterligare 25 uppdrag.

Monument Valley 2 är ett hyllat pusselspel där du ska hjälpa den lilla prinsessan Ida att undersöka en värld som påminner om M.C. Eschers berömda konstverk.

I sammanhanget kan nämnas att även det första spelet i serien finns på Apple Arcade och i båda fallen rör det sig om så kallade plusversioner av de gamla titlarna från 2014 respektive 2017.

Shadow Blade är ett actionspel från Crescent Moon Games med några år på nacken som nu släpps i en reklamfri variant. Totalt rör det sig om 40 nivåer att beta av.

Så här ser spelet ut:

Gibbon: Beyond the Trees är ett ekologiskt äventyrsspel där du ska försöka hjälpa en vilsen apa att ta sig hem genom en handtecknad djungel.

Wylde Flowers är ett nytt spel från Studio Drydock där du ska hjälpa karaktären Tara att sköta bondgården om dagarna och utföra häxerier om nätterna.

Bloons TD 6 är den senaste versionen i den populära Tower Defense-serien från Ninja Kiwi. Förutom 50 kartor erbjuds ett antal olika spellägen.

Bridge Constructor är ett klassiskt spel från Headup Games som nu släppts i en plusversion som inkluderar tilläggspaketen Trains och SlopeMania. Som namnet antyder ska du bygga broar, vilket är lättare sagt än gjort.

Hidden Folks är ett spel som för tankarna till den populära barnboken Where’s Waldo, med andra ord handlar det om att leta rätt på människor som gömmer sig.

Så här ser trailern för spelet ut:

Nickelodeon Extreme Tennis är ett sportspel med välkända karaktärer från tecknade serier som Svampbob Fyrkant, Invader Zim, Hey Arnold! och Teenage Mutant Ninja Turtles.

Crashlands från Butterscotch Shenanigans har fått en lång rad positiva recensioner sedan lanseringen 2016. Nu finns äventyrsspelet tillgängligt i en så kallad plusversion på Apple Arcade, något som många spelare lär uppskatta.

Nyligen släpptes även plusversioner av Spades och Hearts, två klassiska kortspel som du kanske spelat förut. Enligt utvecklaren Mobilityware bjuds vi på en rad förbättringar jämfört med de gamla versionerna, däribland bättre AI.

Disney Melee Mania är ett arena-baserat fightingspel med karaktärer från Disneys och Pixars animerade filmer. Varje match är fem minuter lång och utkämpas mellan två lag av tre spelare.

Splitter Critters är ett finurligt pusselspel som gjorde debut på App Store redan 2017. I den nya plusversionen slipper du alla extrakostnader.

Oddmar är ett hyllat spel i vikingamiljö som först såg dagens ljus 2018. Din uppgift är att rädda den stora skogen från elaka varelser. Om du lyckas är du garanterad en plats i Valhall.

Dandara: Trials of Fear är ett annat hyllat mobilspel från 2018 som nu ingår i Apples speltjänst. Även i det här fallet gäller det att rädda världen från elaka varelser.


Lego Star Wars: Castaways är ett spel från Gameloft där du tar dig an diverse fiender, flyger rymdskepp och löser pussel.

Kingdom Rush Frontiers TD är ett klassiskt Tower Defense-spel från 2013 som nu finns i en så kallad plusversion på Apple Arcade.

Rymdspelet Galaga Wars från Bandai Namco Entertainment är en annan klassiker som nu kan spelas utan störande köp-inuti-app.

Transformers: Tactical Arena är ett nytt spel där du ska försöka lägga vantarna på de populära robotarna och sedan använda dem för att besegra dina fiender.

Crayola Create and Play är ett pedagogiskt spel som riktar sig till barn under 8 år. Utöver målarböcker erbjuds minispel och enklare kodningsuppgifter.

NBA 2K22 Arcade Edition är ett nytt basketspel i den populära NBA 2K-serien. Här finns alla toppspelare i den amerikanska proffsligan med, däribland Luka Doncic, Damian Lillard, Kevin Durant, Jayson Tatum och Zion Williamson.

Den senaste mobilklassikern att släppas i en så kallad plusversion är Tiny Wings, ett charmigt spel där man ska försöka hjälpa en fågel med ovanligt små vingar att flyga.

Crossy Road är ett Frogger-liknande spel från Hipster Whale där du ska lyckas ta dig till andra sidan vägen utan att mosas. Nu finns spelet i en ny plus-version på Apple Arcade för dig som vill slippa tjat om att köpa extra innehåll.

Thumper: Pocket Edition har visserligen några år på nacken, men nu finns det även på Apple Arcade. I spelet är du en rymdskalbagge och din uppgift är att flyga framåt i full fart och överleva tuffa fajter.

Lego Star Wars Battles låter dig få utkämpa strider i ett universum som omfattar alla delar av Star Wars, från den allra första filmen till den senaste.


20 tidigare nyheter på Apple Arcade:

Castlevania: Grimoire of Souls är det senaste tillskottet i den klassiska spelserien från Konami. Du axlar rollen som Alucard och ska försöka ta dig igenom 60 nivåer med intensivt stridande.

Temple Run: Puzzle Adventure är ytterligare ett i raden av spel där du ska matcha tre liknande figurer. Ditt uppdrag är att hjälpa Scarlett Fox att bli en tempelmästare.

Zookeeper World är ett nytt pusselspel där du ska bygga en djurpark genom att matcha liknande figurer med varandra. Tanken är att fler djur ska läggas till i kommande uppdateringar.

Layton’s Mystery Journey+ är en specialversion av ett populärt pusselspel för Nintendo 3DS och Nintendo Switch.

Masterchef: Let’s Cook är ett matlagningsspel där du ska lyckas besegra dina motståndare genom att imponera på juryn.

Zen Pinball Party är ett flipperspel som baseras på välkända figurer från Trolls, Kung Fu Panda och My Little Pony.

Asphalt 8: Airborne släpptes ursprungligen 2013 som freemiumtitel med många köp-i-appen. Det är ett racingspel med bilar från verkliga tillverkare som Ferrari, Lamborghini och McLaren som har uppdaterats för modern hårdvara och på Apple Arcade ingår som bekant allt innehåll utan några köp.

Baldo: The Guardian Owls är ett helt nytt spel utvecklat av italienska ministudion Naps som består av en programmerare och en multikonstnär. Spelet har ett Legend of Zelda-liknande upplägg och utlovar över 50 timmars äventyrande. Grafiken och karaktärerna har inspirerats av japanska Studio Ghiblis filmer.

Tetris Beat är en ny variant av det klassiska pusselspelet med nyskriven musik från Alison Wonderland. Totalt finns det tre olika spellägen att välja mellan.

Monster Hunter Stories är ett Pokémon-liknande spel från Capcom där du kan samla en lång rad olika monster och sedan använda dessa för att besegra dina motståndare.

Gillar du Final Fantasy kan vi meddela att den andra delen av Hironobu Sakaguchis senaste spel Fantasian nu finns tillgänglig. Räkna med att det tar mellan 40 och 60 timmar att slutföra de nya uppdragen.

Super Leap Day är ett nytt plattformsspel från Nitrome där du ska lyckas ta dig förbi en lång rad olika hinder och fällor.

Detonation Racing är ett explosivt bilspel från Electric Square. Om du vill kan du skaffa bättre bilar genom att beta av uppdragen i karriärläget.

Jetpack Joyride+ är en ny variant av det klassiska mobilspelet från 2011. Den stora skillnaden är att du slipper alla dyra köp i appen.

Doodle God: Universe är ytterligare ett klassiskt mobilspel som har piffats upp för moderna enheter.

Angry Birds Reloaded är den senaste upplagan i den oerhört populära serien där du ska hjälpa de arga fåglarna att besegra de gröna grisarna.

Alto's Odyssey: The Lost City är en specialversion av Alto's Odyssey från 2018 som erbjuder mängder av nytt innehåll.

Solitaire Stories är en ny variant av det klassiska kortspelet Klondike med snygg design, dagliga utmaningar och knasig humor.

INKS är ett spel som kombinerar flipper med konst. Varje gång du träffar bollen skapas konstverk i diverse färger.

Frenzic: Overtime är ett pusselspel där du ska sätta ihop delar till nya robotar. Utöver 45 nivåer av varierande svårighetsgrad bjuds vi på hundratals minispel.