Bästa FPS-spel, andra plattformar


5. Doom

Doom IOS

Originalet från nittiotalet finns även tillgängligt till IOS i all sin prakt. Med andra ord – gör dig redo att återuppleva helvetiska monster och ultrabrutala vapen i några av de mest våldsamma pixelbanorna du beskådat. Kontrollen må vara knepig inledningsvis, precis som med andra mobilspel, men Doom till IOS är åtminstone kompatibelt med Xbox One- och Playstation 4-kontrollerna för smidigare navigering.

4. Dead Trigger 2

Dead Trigger 2 Iphone

Självklart måste vi ha med ett röjigt zombie-fps i listan. Dead Trigger 2 till Iphone bjuder på små och intensiva banor fyllda med horder av slöa, odöda fiender. Passar perfekt för korta pauser när du väntar på bussen eller tåget. Kontrollen är inte lika rapp som i exempelvis Call of Duty Mobile, men du kan åtminstone koppla till kontroller (precis som med Doom).

3. Hitman Sniper

Hitman Sniper Iphone

Den stenhårde Agent 47 fortsätter sina bravader i mobilen, och han är fortfarande lika brutal som vanligt. Hitman Sniper är, som namnet avslöjar, ett spel som enbart fokuserar på ett av Agent 47:s många förmågor. En betydligt mer statisk upplevelse jämfört med andra fps, men bjuder istället på mer taktisk gameplay.

2. Modern Combat 5

Modern Combat 5 Iphone

Modern Combat-serien har länge varit mobilspelens svar på Call of Duty och Battlefield. Precis som sina förlagor har del fem såväl dödsmatchlägen samt det obligatoriska kampanjläget. Det senare är ett av de bättre på formatet då utvecklarna inte drar sig för att varva action med interaktiva sekvenser för att förmedla storyn vidare.

1. Call of Duty Mobile – bästa fps-spelet till Iphone just nu

Call od Duty Mobile Iphone IOS

När klassiska Call of Duty dyker upp i en nysatsning till mobiler är det med pompa och ståt. Animationerna är mer avancerade, striderna mer intensiva och känslan av att spela konsolvarianterna är nästan påtaglig. Det enda negativa med Call of Duty Mobile är att det inte kan spelas med handkontroller för tillfället, trots att stöd för Sonys och Microsofts kontroller var en av de stora nyheterna med IOS 13.


Bästa FPS-spel, andra plattformar Bästa FPS-spel, andra plattformar