För ett år sedan presenterade Apple möjligheten att skapa personliga avatarer i IOS, en funktion som de valde att kalla för memoji. Trots mängder av inställningsmöjligheter kan det vara svårt att få till en avatar som liknar en själv, men kanske kan det bli enklare i kommande versioner av operativsystemet.

Sajten Appleinsider uppmärksammar nämligen att Apple har ansökt om ett patent som gör det möjligt att skapa en memoji utifrån ett fotografi. Patentansökan har titeln ”Technique for creating avatar from image data” och beskriver hur man kan analysera element som hår, skägg, ögon, öron och hudfärg för att skapa en digital avatar som starkt påminner om den verkliga personen. Tekniken skulle även kunna användas för att ändra klädseln, något som många användare lär uppskatta.

Som vanligt när det gäller patentansökningar bör det påpekas att det är långtifrån säkert att tekniken som beskrivs kommer att användas i verkligheten, men med tanke på Apples enorma intresse för alla varianter av emoji-symboler vore det konstigt om funktionen inte görs tillgänglig för allmänheten så småningom.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 12970 kr.

Bästa pris just nu: 9999 kr