Arlo låter meddela att man har skickat ut en ny kostnadsfri firmware-uppdatering för Arlo Ultra. Den stora nyheten är stöd för Homekit, något som innebär att du kan få åtkomst till vissa funktioner i övervakningskameran direkt från Home-appen på din Iphone eller Ipad. Dessutom innebär det att du kan använda Siri för att kontrollera kameran med rösten.

28 Homekit-tips: Prylarna för ditt smarta Apple-hem

I och med den nya mjukvaran kan du även få notiser i Home-appen när kameran uppfattar någon form av rörelse. Dessutom kan du ställa in så att Homekit-aktiverade lampor lyser när rörelse upptäcks, detta tack vare så kallade ”trigger automations”.

– Vi är glada över att utvidga våra Homekit-kompatibla alternativ till vår branschledande kamera Arlo Ultra, eftersom vi vet att det varit väldigt uppskattat hos användare av våra tidigare trådlösa övervakningssystem, säger Arlos produktchef Tejas Shah i ett pressmeddelande.

Arlo Ultra kostar 5 490 kronor och uppåt beroende på konfiguration, då ingår dessutom ett årsabonnemang på tjänsten Arlo Smart Premier.

Arlo Ultra VMS5140 Pris vid test: 4995 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr