Glada användare på egpu.io-forumet har rapporterat att beta 2 av Mac OS 10.15.1 har fått stöd för de första Navi-grafikkorten från AMD: Radeon RX 5700 och 5700 XT. Apple skrev i anteckningarna som medföljde uppdateringen att den har stöd för Navi RDNA-arkitekturen, men det var inte omedelbart uppenbart vilka faktiska grafikkort det gällde.

Användare på egpu.io-forumet har testat både vanliga 5700 och XT-kortet i olika egpu-chassin och det ser ut att fungera fullt ut. Vi har också sett rapporter på Reddit om att det fungerar i hackintosh-byggen.

Det här är oss veterligen första gången Apple har lagt till stöd för nya grafikkort specifikt för användning i egpu-chassin. I våras lade företaget till stöd för Radeon VII, men nämnde det inte i anteckningarna och det kortet ska dessutom sitta i nya Mac Pro så Apple behövde drivrutinen av den anledning.

Med det sagt är det troligt att Apple kommer börja bygga in grafikkretsar baserade på RDNA-arkitekturen även i kommande Macar, kanske exempelvis den 16-tums Macbook Pro det går rykten om.