Apples Kina-bekymmer fortsätter med nya turer kring appen Hkmap.live. Reuters rapporterar att sju amerikanska kongressledamöter har skrivit ett brev till Tim Cook och ber honom släppa in appen på App Store i Hong Kong igen.

Gruppen kommer från både Demokraterna och Republikanerna och både Senaten och Representanthuset: Ted Cruz, Marco Rubio, Ron Wyden, Tom Cotton, Alexandria Ocasio-Cortez, Mike Gallagher och Tom Malinowski.

De sju politkerna skriver att Tim Cook förra året pratade om hur Apples värdegrund ligger bakom App Stores granskningsprocess, och att de därför är besvikna på Apple nu. De skriver också att de håller med Tim Cook om att diplomati och handel kan främja demokrati, men när en autokratisk regering vägrar bättra sig kan samarbete bli detsamma som medverkan.

Gruppen påpekar att Apple har ”censurerat” 2 200 appar i Kina, och undrar om Apple och andra stora amerikanska företag kommer lägga sig för Kinas krav hellre än att förlora tillgången till en miljard kinesiska konsumenter.