Apple TV 4K har, till skillnad från sina föregångare, ingen usb-kontakt för att ansluta till dator och till exempel nollställa systemet eller ladda över appar från Xcode. Apple har valt att sköta allt sånt trådlöst, vilket bland annat har gjort det svårare att själv fixa fel med en snabb ominstallation av TV OS.

Men faktum är att Apples mediaspelare har en typ av usb, närmare bestämt en lightning-kontakt. Det är bara det att den är dold och har gått oupptäckt från lanseringen 2017 fram till nu.

Upptäckten gjordes av Kevin Bradley som noterade en extra rad lödkontakter på kretskortet bakom ethernetkontakten, och Steven Barker som lyckades hitta en ingång till dessa från utsidan: En bit av ”taket” i ethernetkontakten kan skjutas undan.

Det handlar dock inte om en fullfjädrad lightningkontakt som du kan plugga in i en sladd i och köra igång. Det kommer krävas en speciell kontakt för att alls ansluta till den, och det är osäkert hur mycket som går att göra med den.

Utvecklaren Steven Troughton-Smith gissar att Apple lade till den för diagnostik och debugging av hårdvaran. Det är inte första gången i så fall: Apple Watch hade en liten kontakt dold i ena armbandsfästet.

Apple TV 4K 32GB Pris vid test: 1789 kr.

Bästa pris just nu: 1875 kr