För varje år som går ägnar vi allt mer tid åt att sitta framför diverse skärmar, något som kan vara ett potentiellt hälsoproblem på sikt.

Förra året lanserade Apple en ny funktion kallad Skärmtid som gör det möjligt för oroliga föräldrar att begränsa skärmtiden för sina barn. Först fanns funktionen endast tillgänglig för Iphone och Ipad, men i och med Mac OS Catalina finns den även tillgänglig för Mac.

Det finns emellertid många sätt att komma runt begränsningarna i Skärmtid och i många fall är de så enkla att även barn i tioårsåldern kan lista ut dem på egen hand.

Sajten Protect Young Eyes har presenterat en lista på tolv metoder som ungdomarna använder för att komma runt begränsningarna i IOS, däribland att ställa om klockan, se på Youtube via Meddelanden eller skicka textmeddelanden via Siri.

Lyckligtvis presenterar sajten även vilka åtgärder som föräldrarna kan vidta för att försöka bekämpa de olika metoderna, det är nämligen fullt möjligt att täppa till de flesta kryphål på listan.

Ett tips som saknas på listan är att helt enkelt hitta på något kul ihop som gör att barnen inte känner ett behov av att pilla på sina mobiltelefoner jämt och ständigt, men det kan nog betraktas som överkurs.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 12970 kr.

Bästa pris just nu: 10450 kr