Våra kollegor på amerikanska Macworld har tagit en närmare titt på hur nattläget Night Sight i Googles nya mobiltelefon Pixel 4 står sig gentemot motsvarigheten i Iphone 11.

Att döma av jämförelsebilderna är Apples nattläge betydligt bättre än Googles nattläge, detta oavsett om man fokuserar på färgerna, skuggorna eller detaljerna.

Nattläge

Kvalitetsskillnaden är överraskande stor, särskilt som specifikationerna på kamerorna är hyfsat likvärdiga. Medan Googles primära kamera är på 12,2 megapixlar och har ett bländarvärde på 1,7, så är Apples primära kamera på 12 megapixlar och har ett bländarvärde på 1,8.

När det gäller fotografering på dagtid är det en betydligt jämnare kamp. När tekniksajten The Verge nyligen lanserade sina jämförelsebilder var slutsatsen att Apples bilder generellt sett är något varmare och mer detaljrika än Googles. Å andra sidan känns bilderna som tas med Pixel 4 något mer naturliga, så någon klar vinnare gick inte att kora i det testet.

I sammanhanget kan det påpekas att Pixel 4 inte kommer att säljas officiellt i Sverige, detta då Google fortsätter att prioritera de anglosaxiska länderna. Vill du ha ett exemplar är det alltså så kallad gråimport som gäller.

Apple iPhone 11 Pro 64GB Pris vid test: 12970 kr.

Bästa pris just nu: 9999 kr