Häromdagen presenterades Beats Solo Pro, ett par nya hörlurar av typen ”on ear” med aktiv brusreducering från Apples dotterbolag Beats.

Nu står det klart att de kommer finnas ute i butik den 30 oktober och att den svenska prislappen blir 3 390 kronor. Färgerna du har att välja mellan är ljusblå, mörkblå, röd, krämvit, svart och grå.

Tekniken bakom brusreduceringen kallas för Pure ANC och baseras på avancerade algoritmer som anpassar sig automatiskt efter ljuden från omgivningen. Sedan tidigare används samma teknik i Beats Studio3.

I övrigt bjuds vi på en funktion kallad Transparency som slår på de externa mikrofonerna så att vi kan höra viktiga meddelanden och prata med våra kompisar utan att pausa uppspelningen. Dessutom erbjuds stöd för funktionen ljuddelning i IOS 13.

Batteritiden uppges ligga på 22 timmar med Pure ANC och Transparency aktiverade och 40 timmar med funktionerna avaktiverade.

Avslutningsvis kan nämnas att vi även får se ett antal nya färger på Beats övriga hörlurar, dessutom släpps en ny ljudkabel som konverterar lightning till det klassiska hörlursuttaget.